Qpoolen fylldes av kärlek och kändisar

Hässleholm Drygt 1 500 biljetter var sålda till lördagens stjärnspäckade Look Alike-show på Qpoolen.
Hässleholm • Publicerad 6 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM. Lookalike show i Qpoolen Hässleholm. Danne Stråhed med violinisten Runesson i bakgrunden 
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM. Lookalike show i Qpoolen Hässleholm. Anita Lindblom alias (Monia?)
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM. Lookalike show i Qpoolen Hässleholm. Danne Stråhed med violinisten Runesson i bakgrunden FOTO: STEFAN SANDSTRÖM. Lookalike show i Qpoolen Hässleholm. Anita Lindblom alias (Monia?)

Drygt 1 500 biljetter var sålda till lördagens stjärnspäckade Look Alike-show på Qpoolen. Bakom projektet stod Roger Liljenberg och Göinge Bils VD Lennart Green.

Förutom att hälsa publiken välkomna försökte Lennart Green skämtsamt smyga in bilreklam i presentationen av showen, vilket resulterade i att han fördes ut från scenen av fler kvinnliga poliser. Drygt 38 låtar var inrepeterade med kärlek och humor till Look Alike-showen och till sin hjälp hade artisterna ett husband och en kör bestående av 50 körmedlemmar som såg till att lyfta artisternas tolkningar till en ny nivå.– Vi härmar andra artister, sjunger deras sånger och klär ut oss. Hela köret alltså, säger Roger Liljenberg skrattandes och tillägger att han bland annat under kvällen ska porträttera Thomas DiLeva.– Det är kärlek, säger Roger Liljenberg.Artister som uppenbarade sig i de märkligaste kostymerna och peruker under kvällen var bland annat Micke Andersen, Monia Sjöström Zander, Lena Pålsson, Fredrik Ekdala, Mats Olofsson, Danne Stråhed, Charlotte Perrelli, Jennie Rosengren Anki Albertsson och givetvis Roger Liljenberg.

Efter körens öppningsnummer följde fem snabba tolkningar av några av Sveriges och världens kvinnliga sångstjärnor. Först ut var Lill-Babs tätt följt av Anita Lindblom, Tina Turner, Anna Book och Dolly Parton.– Jag vet inte vad jag ska säga, men hon har varit snyggare för, pikade Micke Andersen Mats Olofssons tolkning av den folkkära artisten Anna Book och släppte upp Dolly Parton på scenen.

Förutom att tolka andra artister bjöd lördagens stjärnor även på egna hits, bland annat Danne Stråhed och Charlotte Perrelli rev av några gamla klassiker.– Jag gör lite look alike på mig själv i kväll om det går bra, hojtade Danne Stråhed från scenen innan han rev av sin tolkning av Cornelis Vreeswijks Balladen om herr Fredrik åkare och lilla söta fröken Cecilia Lind, tätt följt av sin egen klassiker Fönsterkuvert.– Jag har inte jättemånga egna hits, så jag har inte råd att dela med mig, förklarade Charlotte Perrelli skämtsamt när hon avbröt Roger Liljenberg tolkning av henne till publikens jubel.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.