Samarbete för att minska mc-döden

Nyheter Bara den senaste veckan har en rad mc-förare kraschat.
Publicerad 7 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Bara den senaste veckan har en rad mc-förare kraschat. Foto: Scanpix
Bara den senaste veckan har en rad mc-förare kraschat. Foto: Scanpix

Bara den senaste veckan har en rad mc-förare kraschat. Myndigheter och organisationer samarbetar för att få ner dödstalet och snart kommer en uppdaterad gemensam strategi. Att få ner farten och att fler motorcyklar ska ha ABS-bromsar ses som viktiga förebyggande åtgärder. Sju av tio som dödskraschar har kört för fort enligt Trafikverket. Värst är män i 30-årsåldern på så kallade supersport-motorcyklar.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.