Förskoleproblem fick blixtsnabb behandling

Osby Den akuta situationen för förskoleverksamheten vid Trulsagården i Killeberg har uppmärksammats flera gånger i Norra Skåne.
Osby • Publicerad 8 maj 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Trulsagården i Killeberg får en ny paviljong sedan ärendet behandlats i kommunstyrelse och fullmäktige samma dag. Foto: Lasse Lindell/Arkiv
Trulsagården i Killeberg får en ny paviljong sedan ärendet behandlats i kommunstyrelse och fullmäktige samma dag. Foto: Lasse Lindell/Arkiv

Den akuta situationen för förskoleverksamheten vid Trulsagården i Killeberg har uppmärksammats flera gånger i Norra Skåne.Den nya avdelningen Kottarna med uteprofil blev inte den definitiva lösning man hoppades på.

Trulsagården har utrymme för maximalt 50 barn men verkligheten visar att 52 barn är inskrivna i verksamheten.För drygt två veckor sedan presenterades ett förslag till en ny flyttbar paviljong som skulle ta hand om den väntade anstormningen efter sommaren.Rektor Lars Andreasson konstaterade: – 15 nya platser behövs till hösten.Utbildningsnämndens ordförande Mats Ernstsson (C) sammanfattade läget:– Behovet är stort och situationen måste lösas.Sedan dess har frågan marscherat genom beslutsgången i rekordfart.Som extraärende i kommunstyrelsen till fullmäktige, även här som extra- ärende, och bifall strax efter 21.00 på måndagskvällen.Det som nu ser ut att bli lösningen för Killeberg, som med ny tågstation och EU-stöd väntas få en positiv inflyttning framöver, är en flyttbar paviljong med plats för 15-20 barn. En beräknad kostnad på 3,5 miljoner kronor. Placeringen blir intill den befintlig förskolan.Den nya paviljongen ska också fungera som hemvist för uteförskolan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.