Fritt fram för fyrtassade motionärer

Osby Förslaget om att anlägga en kommunal hundrastgård har nått vägs ände.
Osby • Publicerad 8 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Förslaget om att anlägga en kommunal hundrastgård har nått vägs ände.

Efter bifall och positiva yttranden i alla instanser tog fullmäktige i går beslutet att rastgården för fyrfota motionärer ska anläggas.Enligt gatukontorets beräkningar blir kostnaden cirka 45 000 kronor. Förslag på placering är vid Prästängen i centrala Osby.Enligt miljöinspektör Björn Wigårde finns inga hinder för en rastgård. Eventuell störning från verksamheten är att betrakta som tillfällig och utgör därmed ingen olägenhet för människors hälsa.

Det påpekas också, att det blir hundägarnas eget ansvar att hålla ordning på rastgården och att plocka upp efter sina hundar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.