Tredje gången gillt för Ann Jönsson

Broby – Jätteroligt, jublar Ann Jönsson, som kommer att få ta emot priset på Göingeafton 2012 på torsdag.
Publicerad 8 maj 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Ann Jönsson är Årets göing. 		 ARkivbild
Ann Jönsson är Årets göing. ARkivbild

– Jätteroligt, jublar Ann Jönsson, som kommer att få ta emot priset på Göingeafton 2012 på torsdag.– Då får man klä upp sig. Det ska bli jättekul, speciellt eftersom det är på Pappersbruket. Där är ju väldigt fint, säger Årets göing.

Norra Skåne presenterade som bekant de sex kandidaterna i en artikelserie och i tidningen den 4 maj kunde ni läsa allt om Ann Jönsson."Politikern som blev företagare. Som gett ut en bok och som sjunger och föreläser. Ann Jönsson, i år nominerad till Årets göing för tredje gången, låter ständigt höra om sig. Men det fanns en tid då reumatismen höll på att kväva all den inneboende energin". Så inleddes artikeln om kvinnan som driver Naturhälsan i Gamlarp och bland annat har skrivit boken "Snapphonor".Det blev alltså tredje gången gillt för Ann Jönsson.– Ja, jag har varit nominerad tidigare och till slut gick jag i mål, skrattar hon.Samtidigt hyllar Ann Jönsson de övriga kandidaterna. – Det var hård konkurrens som attan. Det finns många duktiga människor här och det är roligt att de har instiftat det här priset. Det sporrar folk i kommunen och ger positiv uppmärksamhet, säger hon.

Ann Jönsson fick 136 av totalt 573 röster. Tvåa med 133 röster kom Andreas Martinsson från Knislinge. Så Ann Jönsson är rätt ute när hon konstaterar att det var hård konkurrens.Varför tror du så många röstade på dig?– Inte en aning ... kanske "Snapphonor" har slagit an någon sträng, det är ju en bortglömd del i historien och en del tyckte kanske det var värdefullt att de lyftes fram.Vad betyder priset för dig?– Det ger energi inför framtiden. Vägen har inte alltid varit spikrak, den har varit lite krokig ibland, men så är ju livet. När jag fick reda på att jag vunnit lade jag ut det på Facebook och fick direkt jättemycket gratulationer och det känns så klart kul.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.