Jesper Ekengren lämnar Tyringe för Lindlöven

Sport – Det har gått väldigt snabbt men när jag kunde få jobb så lockade det förstås med spel i ettan, menar Ekengren, 25, som spelade med Kristianstads IK i den serien så sent som 2009.
Sport • Publicerad 10 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det har gått väldigt snabbt men när jag kunde få jobb så lockade det förstås med spel i ettan, menar Ekengren, 25, som spelade med Kristianstads IK i den serien så sent som 2009.I Lindlöven finns redan Kristianstadskompisen Philip Ödmark och Ekengren kommer att flytta norrut i augusti.– Men Tyringe fanns också med i bilden och hade jag stannat här i Skåne så hade det blivit fortsatt spel där, menar Ekengren som blir det tredje tunga backtappet för Tyringe. Tidigare har ju Anders Ståhlberg (slutar) och Mathias Sjöberg (KIK) lämnat.– Men vi har ersättare på gång och jag är dessutom muntligen överens med ett par backar från förra säsongens trupp, säger Tyringes sportchef, Christian Hallberg.– Totalt kan jag väl säga att det finns tio spelare som jag bara väntar på kontrakten i retur från.När det gäller kommande säsong blir det också en flygande start på träningsspelet med möte mellan Kristianstad och Tyringe den 9 augusti.– Det var många säsonger sedan lagen möttes så när Mikael Tisell frågade sa jag ja trots att vi knappast hunnit komma på is då, skrattar Hallberg.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.