Klamydiafallen fortsätter att öka

Nyheter Antalet anmälda klamydiafall ökade något förra året jämfört med 2010, konstaterar Smittskyddsinstitutet i en rapport.
Publicerad 10 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Antalet anmälda klamydiafall ökade något förra året jämfört med 2010, konstaterar Smittskyddsinstitutet i en rapport. 2011 rapporterades 37 290 fall av klamydiainfektion, en ökning med 1,3 procent jämfört med 2010. Infektionen ökar i alla åldersgrupper, förutom bland ungdomar 15—19 år. Bland dessa minskade antalet fall med 6 procent bland tjejer och 13 procent bland killar. Till regionerna med flest antal smittade per 100 000 invånare hör Gotland, Södermanland och Västmanland. Lägst ligger Kronoberg och Norrbotten. En positiv tendens, skriver myndigheten, är att allt fler låter undersöka sig. Ökad tillgänglighet till testning via internet tros vara förklaringen.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.