Bois jagade kvittering förgäves

Sport Det bättre laget före paus, men kvar i omklädningsrummet när andra halvlek startade.
Sport • Publicerad 11 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Det bättre laget före paus, men kvar i omklädningsrummet när andra halvlek startade.– Jag är i stort sett nöjd med första halvlek, men sedan tar det bara några sekunder av andra innan bollen ligger i egen kasse, suckar tränare Henrik Larsson efter matchen.Det är lätt att förstå besvikelsen.Ängelholm skapade i stort sett inget före halvtidsvilan. Gästande Bois hade däremot en boll på mållinjen som Patrik Åström på något sätt lyckades få över ribban.Och när Ängelholms fina 20-minutersperiod efter paus ebbat ut och Landskrona åter skapat chans på chans, då fick ÄFF:s Robin Staaf slå en frispark via Boismuren och in i burgaveln bakom en chanslös Ivo Vazgec.– Fotboll gör ont. Man får ta en boll i ansiktet, inte vända ryggen till, säger Larsson.

Efter 77 minuter fick Landskrona äntligen in reduceringen. Linus R Olsson, inbytt efter timmens spel, krutade på från nära håll och Matt Pyzdrowski i hemmamålet kunde inte hålla bollen ifrån nätmaskorna.Åtskilliga lägen skapades, utan att nickarna och skotten satte Pyzdrowski på svårare prov.Hemmalaget kunde i kontringsform ta sig ur Landskronapressen, och Mathias Andersson borde ha fått se det röda kortet när han drog ner Omid Nazari som annars hade en helt tom planhalva att avancera över, men domare Antti Kanerva nöjde sig med gult.På tilläggstid var Olsson en skostorlek större från att peta in kvitteringen, men han och övriga spelare fick lomma av planen ackompanjerade av tillresta supportrarnas "avgå Henke".

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.