Stor loppis bara växer

Hässleholm HIF:s vårloppis på den nya platsen vid klubbens lager (vid EM möbler och gamla körplanen) måste betraktas som en publiksuccé.
Hässleholm • Publicerad 13 maj 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Som Hästveda marknad
Som Hästveda marknad

HIF:s vårloppis på den nya platsen vid klubbens lager (vid EM möbler och gamla körplanen) måste betraktas som en publiksuccé.Mängden bilar som trängdes på gamla körplanen förde tankarna till både Hästveda och Kiviks marknad. 'I mycket god tid trängdes horder av folk framför de rödgula avspärrningsbanden i plast. Det muttrades om morrades lite över folk som försökte tränga sig medan andra pratade politik. Annars var stämningen spänt god.Tommy Karlsson från HIF grabbade tag i mikrofonen fem minuter innan det var dags och bjöd (förutom på inledande rundgång) på lite tips inför loppisen.– Man vet aldrig vad som finns på en loppis och här är inte så välordnat. Man kan mycket väl hitta en hammare bland porslinet eller en lampa bland möblerna. Och tänk på att allt blir billigare efter hand, sa Tommy.Kort därför hälsade han välkommen och gammal som ung rusade över plastbandet för att fynda bland udda koppar, skeva stolar, böcker i travar, elektronikprylar, kläder och tavlor som man inte ens i sin vildaste fantasi kunde föreställa sig verkligen fanns målade.Ja i vimlet syntes bland annat en nöjd herre med famnen full av kläder för ett par tior, kläder som enligt honom själv minsann skulle räcka ända till nästa vårloppis.Tommy Karlsson hade cirka 150 personer med sig som skötte affärerna som alltså sker i direkt anslutning till klubbens nya lagerutrymmen.– Det här är jättebra, allt finns i markplan, konstaterade Tommy Karlsson.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.