HTS-klass vann fin UF-kategori

Hässleholm Framtidsblock UF säljer designade skrivblock där överskottet går till indiska skolbarn.
Hässleholm • Publicerad 15 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Framtidsblock UF säljer designade skrivblock där överskottet går till indiska skolbarn.

Motiveringen från juryn löd " En väl genomarbetad årsredovisning där företaget har använt sig av korrekta redovisningsprinciper så att balans- och resultaträkningarna ger en rättvisande bild av företagets verksamhet. Genom sin förmåga att beskriva verksamhetsåret på ett inspirerande sätt väcker de intresse hos läsarna!"

Eleverna som vann är Maria Arcini, Ida Jacobsson och Malin Ekström. Under måndag och tisdag pågick SM i UF-företagande på Älvsjömässan i Stockholm. Här har 699 elever från 137 skolor från hela Sverige har ställt ut och tävlat med sina sammanlagt 215 UF-företag. SM föregicks av 24 mässor runt om i landet där regionala vinnare utsågs och det är dessa företag som har ställt ut sina affärsidéer på Stockholmsmässan.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.