Ny kontroll hos Café 21

Hässleholm Miljönämnden har tidigare beslutat att ägarna till kaféverksamheten bara får servera kalla och varma drycker, kakor samt enklare smörgåsar.
Hässleholm • Publicerad 15 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Miljönämnden har tidigare beslutat att ägarna till kaféverksamheten bara får servera kalla och varma drycker, kakor samt enklare smörgåsar. Man får inte längre servera varmrätter. Det sedan det uppdagats att man vid ett tillfälle serverat otjänlig mat.

Efter den uppföljande inspektionen skriver livsmedelsinspektören att en av frysarna var överbelastad och i behov av avfrostning, något som man konstaterade vid en inspektion i april.

Inspektionen visade vidare att det fanns ovidkommande föremål, jordiga växter i beredningsrummet samt att det saknades rutin för rengöring av gardiner i köket och prydnadsföremål i serveringsutrymmet. Dessutom var föremål som hängde ovanför borden i serveringen mycket dammiga.

Livsmedelsinspektören konstaterade vidare att livsmedel som omförpackades och förvarades i en frysenhet saknade märkningsuppgifter om datum, varuslag och ingredienser. Personalen kunde inte uppge vad det var för livsmedel eller hur gammalt det var.Ägaren Elisabeth Wrambjer säger att man omedelbart ska åtgärda bristerna. Man har också för avsikt att gå en utbildning i livsmedelshygien.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.