Smakprov på företag i kommunen

Hässleholm I juni år 2011 beslöt kommunstyrelsen att påbörja arbetet med ett utvecklingsprogram för Hässleholms kommundelar.
Hässleholm • Publicerad 18 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Olof Nilsson var nöjd med kommunstyrelsens besök.
Olof Nilsson var nöjd med kommunstyrelsens besök.

I juni år 2011 beslöt kommunstyrelsen att påbörja arbetet med ett utvecklingsprogram för Hässleholms kommundelar. Sedan dess har utvecklingsstabens tillförordnade chef Ritva Nilsson guidat kommunstyrelsen genom två kommundelar, Hästveda-Farstorp och Verum-Vittsjö.

Under onsdagen var det alltså dags för kommunstyrelsen med Ritva Nilsson i spetsen att med buss bege sig till Vankiva och Bjärnum för att lära känna några av de lokala företagen.– Det är bra för politikerna att lära känna kommunen, fastslår Ritva Nilsson och får medhåll av Urban Widmark.– Självklart känns det bra att vi får möjligheten att se vad som finns i kommunen, det är viktigt att ha med sig i bagaget när vi fattar beslut, förklarar Urban Widmark.

Näst sista stoppet under onsdagen var hos Olof Nilsson Möbelverkstad i Bjärnum, där fick deltagarna en inblick i den lokala möbeltillverkningen och chansen att ställa frågor till ägaren Olof Nilsson.– Jag tycker att det var bra att de kom in och tittade och inte bara satt kvar i bussen, säger Olof Nilsson leende och fortsätter förklara att han anser att politikerna lär sig mer om de får möjlighet att komma in och se företaget från insidan och hur de arbetar.Olof Nilsson var efter studiebesöket mycket nöjd med mötet med kommunstyrelsen.– Jag upplevde dem som mycket nyfikna och de ställde en hel del frågor, förklarar Olof Nilsson.– Så jag tror absolut att de fick ut någonting av besöket, avslutar Olof Nilsson.

Kommunstyrelsens och dem övriga besökarnas reaktioner under studiebesöket i kommundelen Vankiva-Bjärnum var positiva och flera av besökarna passade på att ställa frågor till företagarna. Varje besök var på grund av tidsschemat ganska korta, men det hindrade inte deltagarna från att nyfiket se sig omkring på företagen och prata med dem anställda. Under dagen hann de se både mjölkkor, hästar, möbler och konst.– Jag tycker att den här resan har varit mycket värdefull och intressant. Ofta hör man talas om olika saker, men vet aldrig riktigt vad det egentligen är, förklarar Christer Caesar och lägger till att det finns både bredd, kunskap och stor kompetens i Hässleholms kommun.

När besöket hos Olof Nilssons Möbelverkstad började gå mot sitt slut började den stora uppgiften för Ritva Nilsson, att samla in alla i kommunstyrelsen, deras ersättare och de få tjänstemän som var med på onsdagens studieresa.– Dem är nästan lite för nyfikna och intresserade, så det svåraste för mig är att se till att få med mig alla i bussen när det är dags åka till nästa ställe, berättar Ritva Nilsson skrattande.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.