Pojkars betyg sämre i alla kommuner

Nyheter I genomsnitt ligger pojkarnas betyg 10 procent lägre än flickornas, visar en granskning som SVT gjort.
Publicerad 21 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
I 30 kommuner är skillnaden 15 procent eller mer. Foto. Scanpix
I 30 kommuner är skillnaden 15 procent eller mer. Foto. Scanpix

I genomsnitt ligger pojkarnas betyg 10 procent lägre än flickornas, visar en granskning som SVT gjort. I 30 kommuner är skillnaden 15 procent eller mer. I tio kommuner är skillnaden i meritvärde över 40 poäng. För att komma i kapp behöver pojkarna där höja betygen i åtta ämnen. - Tjejer är mer plikttrogna. Killar är mer rädda för att misslyckas. Då är det bättre att inte ens ha försökt, än att ha försökt men misslyckats, säger Susanna Damm, lärare på Kastanjeskolan i Tomelilla, till SVT.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.