Regnet stoppade inte Tyringedagarna

Hässleholm Säle Svensson på Partyfabriken är helnöjd med årets upplaga av Tyringedagarna.
Hässleholm • Publicerad 21 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Paraply var bra och ha till skydd mot blås och regn under torsdagen då Tyringejogget och Bergsloppet gick av stapeln intill Kurhotellet. FOTO: Stefan Sandström
Paraply var bra och ha till skydd mot blås och regn under torsdagen då Tyringejogget och Bergsloppet gick av stapeln intill Kurhotellet. FOTO: Stefan Sandström

Säle Svensson på Partyfabriken är helnöjd med årets upplaga av Tyringedagarna.– Folk kom sent men efter klockan 23 hade vi fullt i tältet både fredag- och lördagkväll. Bäst av allt var dock stämningen. Vi hade inte ett enda bråk eller polisingripande trots att det var så mycket folk. Stämningen var på topp men höll sig till en gemytlig feststämning, berättar Säle Svensson.Årets talangjakt i slog alla rekord med 40 deltagare. Och vann gjorde 14-åriga Lovisa Hector som korades till segrare under lördagskvällens final.

Onsdagen och torsdagen var så kalla att festgeneralen Sjövall fick hem och rota fram långkalsongerna i vintergarderoben.– Ja, det var riktigt kyligt. Inte ens poeten och visdiktaren Staffan Percy kunde locka särskilt mycket folk till Församlingshemmet. Tyringejogget och Bergsloppet med Friska Tyringe under torsdagen var det också regnigt och blåsigt. På fredagen kom äntligen solen och det var riktigt mycket folk under Barnens förmiddag. Hassans tivoli och partytältet vimlade av barn och lediga föräldrar som passade på att ta med hela familjen på något roligt. Lions bjöd på 280 glassar och det ger en bra fingervisning om att det var mycket folk i omlopp, säger Lars-Göran Sjövall som dock menar att hans tes om vädret inte riktigt håller hela vägen.  

– Under söndagen var det både soligt och varmt men ändå hade vi lite mindre folk än vanligt vid Radiumkällan när det var dags för "Dricka brunn" och gå Kneipprunda. Jag tror att det helt enkelt var mycket andra evenemang som drog i folk just den här helgen, säger Lars-Göran Sjövall och syftar på SM i riddarspel på Hovdala och den stora hundutställningen på Hässleholmsgården. Även olika loppmarknader och auktioner kan har inverkat.    

Nu kommer Sjövall och alla andra inblandade sätta sig ner och analysera årets resultat.– Kanske är det dags för förnyelse. Å andra sidan är det ju tivoli, mat och underhållning som folk vill ha. Greppet med Blåljusens dag då räddningstjänst, ambulans och polis får visa upp sig kommer vi med största säkerhet att behålla och ger varje år ett tema. I år var det djurräddning och polishund och det kändes uppskattat, säger Sjövall.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.