Vrålåkens tid är kommen

Hässleholm Som vanligt sedan början av 1990-talet arrangeras träffen av American car club Sweden tillsammans med lokala Eagle\"s car club.
Hässleholm • Publicerad 22 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Skönhet i rosa. En godbit för en kännare. Arkivbild
Skönhet i rosa. En godbit för en kännare. Arkivbild

Som vanligt sedan början av 1990-talet arrangeras träffen av American car club Sweden tillsammans med lokala Eagle"s car club.Utställningen börjar klockan 09.00 och håller på till 16.00.

– Det här är södra Sveriges största motorträff med ett kanonkoncept, konstaterar Kjelle Gustafson som är ordförande i American car club Sweden.Just nu håller han tummarna för att vädret ska bli bra, regn är inte kul när pedantskötta amerikanare från 1950-70-talet ska visas upp. Tjusningen?– Det här är bilar med själ och trevliga människor som träffas. Skulle säga att 40 procent handlar om bilarna och 60 procent om den sociala samvaron, förklarar Kjelle.

Under Power meet på Hässleholmsgården blir det som vanligt marknad för prylar och reservdelar och diverse skönhetspris delas ut.Cirka 5 000 besökare väntas till evenemanget. På kvällen bryter som vanligt cruisingen ut. Ska du själv köra cruisingen? – Nej det är inte riktigt min grej. Favoritbil?– Jag har flera stycken, men just nu är det en Pontiac från 1957 som gäller.

Sverige är enligt Kjelle Gustafson ett av världens största länder när det gäller gamla amerikanare. – Samtidigt är det här ett typiskt småstads- och landsortsfenomen. Du har inte alls samma intresse i storstäderna, konstaterar Kjelle Gustafson.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.