Paulsons möbler stänger för gott

Hässleholm Det är med visst vemod i rösten som Björn Paulson, tredje generationen möbelhandlare i släkten, konstaterar att han nu tvingas stänga EM Vinslöv som butiken egentligen heter (även om alla fortfarande säger Paulsons möbler).
Hässleholm • Publicerad 23 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Björn Paulson tvingas avveckla anrika Paulsons möbler i Vinslöv. Arkiv: Helene Nordgren
Björn Paulson tvingas avveckla anrika Paulsons möbler i Vinslöv. Arkiv: Helene Nordgren

Det är med visst vemod i rösten som Björn Paulson, tredje generationen möbelhandlare i släkten, konstaterar att han nu tvingas stänga EM Vinslöv som butiken egentligen heter (även om alla fortfarande säger Paulsons möbler).– Vikande försäljning och det rådande konjunkturläget som ändrats bara den senaste tiden gör att jag har kommit till den punkten då jag måste ta det här beslutet. Det går inte att driva verksamhet av sentimentala skäl, säger Björn Paulson och tänker då förstås på att möbelvaruhuset har funnits i släktens ägo i 91 år.För knappt ett år sedan öppnade han ett möbelvaruhus i Hässleholm, men att det ska ha slagit undan benet för butiken i Vinslöv tror han inte.

– De som handlar i Hässleholm är helt nya kunder för oss. I Vinslöv har försäljningen minskat och det är ett problem för hela branschen. När vi öppnade i Hässleholm kunde jag definitivt inte se den här nedgången komma, säger Björn Paulson.– Jag har inte känt mej splittrad heller, och jag är stolt över det som vi hittills åstadkommit i Hässleholm.I morgon fredag startar utförsäljningen i butiken i Vinslöv som sedan kommer den hålla på tills allt är borta, något slutdatum är inte satt. Men helt och hållet försvinner inte möblerna från lokalerna, ett litet lager för Hässleholmsbutiken kommer finnas kvar.Vad som händer med fastigheten, som är på cirka 1 700 kvadratmeter, vet Björn ännu inte.– Förmodligen kommer vi hyra ut till någon som vill bedriva verksamhet här.

Nedläggningen drabbar också tre butiksanställda som tvingas sluta i och med detta.– Det är givetvis jättetråkigt att det blir så. Men nu kommer vi lägga all kraft på butiken i Hässleholm, och där har vi faktiskt haft bra försäljning, säger Björn Paulson som ser positivt på framtiden trots att han tvingas stänga butiken i Vinslöv.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.