Dubbla SM-rally för Wilke & Hässleholm

Sport –Vi brukar ju i vanliga fall ta igen oss vartannat år.
Sport • Publicerad 24 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
C G Wilke och HLMK får arrangera två SM-rallyn kommande år. Arkivbild
C G Wilke och HLMK får arrangera två SM-rallyn kommande år. Arkivbild

–Vi brukar ju i vanliga fall ta igen oss vartannat år. Men eftersom klubben blir 60 år 2013, vår rallysprint Lille Mats fyller 50 år, Snapphanerallyt blir 45 år, och Bivarödsdriften fem år, ställer vi till med ett prydligt 160-årsjubileum och arrangerar vår 15:e SM-tävling, säger C G Wilke som är den förmodligen främste anledningen till att HLMK dragit in så många SM-arrangemang genom åren.–Jo, det är väl mycket min entusiasm som gör att de andra dras med. Sedan har det funnits år då jag har varit mätt på det men andra velat köra. Vi har ett bra gäng och det gör mig stolt över att vi har folk som har varit med från början.Årets upplaga av AM Snapphanerally har DM-status och blir något av en förövning till SM-tävlingarna 2013 och 2014.–Vi gör inte så stora förändringar bara för att det är DM förutom att vi går ner på en dag. DM kommer att innehålla 4,4 mil specialsträckor medan målet för SM-rallyna blir att köra tio mil specialsträckor.DM-tävlingen körs den 11 augusti i samband med festivalen i Hässleholm.Redan nu pågår förberedelserna för HLMK:s jubileumsår 2013 och för 2014 då klubben samarbetar med Hässleholms kommun i firandet av stans 100-årsjubileum.

–När det gäller 2014 har vi resonerat med Hässleholms kommun och från båda håll tycker vi att det skulle sitta fint med ett SM-rally på toppen av alla andra festligheter. Datumen för SM-tävlingarna blir 2013 9-10 augusti. 2014 körs AM Snapphanerally 8-9 augusti. –I bägge fallen passar det oss utmärkt. Det blir i samband med festivalen i stan så det kan knappast bli bättre.–Det kommer att bli massor av arbete inför båda SM-tävlingarna och det är inte nog med det. Vi planerar också att fira Lille Mats med en jubileumssprint över två dagar på Garnisonen, 27–28 april, och extra festligheter runt jubileumsdriften på Bivarödsbanan 24–25 augusti.För att få SM-rallyna att gå runt krävs cirka 250 funktionärer.

HLMK har alltid varit en föregångare och lanserat nyheter i samband med sina tävlingar.–Vi var först med noter, rekognoscering och asfalt. Och det är inte alls omöjligt att vi hittar på något nytt till SM-deltävlingarna. Visst har vi en sån ambition, säger C G Wilke.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.