Här är bonden som bloggar

Hässleholm Det verkar ju vara populärt att vara bonde, på teve till exempel.
Hässleholm • Publicerad 24 maj 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Arkiv: Lars-Erik Gille
Arkiv: Lars-Erik Gille

Det verkar ju vara populärt att vara bonde, på teve till exempel. Är det lika rosenskimrande på riktigt?- Jag brukar följa programmet och det är ganska nära sanningen. Men bönderna skönmålas ju kan man säga, det ser inte ut som att dom jobbar särskilt mycket. Det är det största bekymret annars, att det är väldigt mycket jobb. Men det finns ingen anledning att gnälla, man har ju själv valt det!.Vad är du för slags bonde?- Jag är en ekologisk bonde och har alltid varit det, fast innan ordet var uppfunnet visste jag inte om det. Jag har väldigt stora visioner kring lantbruket och kör med att eftersträva harmoni med jord och djur, istället för att pressa fram varenda mjölkdroppe. Det är inte en slump att bonderiet är populärt nu. Det ligger i tiden. Det märks på att folk är väldigt intresserade av mat och innan när det bara handlade om priset är det nu viktigt hur det hela går till.När har du önskat att du gjorde något helt annat?- Jaaa...du....det har nog aldrig hänt. Jag var fem år gammal när jag ville bli bonde och sedan har vägen varit rak. Jag är fruktansvärt stolt över att vara bonden och jag är faktiskt precis där jag vill vara.Vad kommer vi att få veta om bondelivet i din blogg? - Ni kommer att få veta mycket om varför jag gör saker som inte görs på ett vanligt lantbruk. Som att jag istället för kemiska bekämpningsmedel hackar bort ogräset. Eller att jag använder koskit istället för konstgödsel. Men jag kommer också beskriva nackdelar och ledsamheter. Som när skörden regnade bort förra året och man man stod där på åkern i en decimeter vatten. Då blev man väldigt tje.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.