Osby bjöd hemmapubliken på storspel

Sport Vilket betyder att Osby återtog Brunnbys \"nattgamla\" serieledning i division 5 norra efter Nyhamnslägeslagets fredagsvinst mot Grevie.
Sport • Publicerad 26 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Vilket betyder att Osby återtog Brunnbys "nattgamla" serieledning i division 5 norra efter Nyhamnslägeslagets fredagsvinst mot Grevie.– Vi kunde vunnit med det dubbla med tanke på hur många chanser vi skapade, säger Osbytränaren Uffe Larsson som gladdes över inställningen.– Så fort vi tappade bollen vann vi tillbaka den. Trots offensivt spel släppte vi inte till något bakåt. Hemmalaget dödade matchen under de tio första minuterna. Först gjorde Daniel Berggren 1–0 i den femte minuten och Max Olsson fördubblande ledningen strax därefter. Osby fortsatte att ösa på i den andra halvleken och tio minuter in på densamma gjorde Max Olsson sitt andra mål för dagen med ett skott som gick via stolpen in i mål. I matchens 70:e minut gjordes Jonatan Nordqvist ner innanför straffområdet. Den efterföljande straffen slogs säkert i mål av Jesper Malmberg.– Vill ge lite extra beröm till våra bägge centrala mittfältare Jonatan Nordqvist och Pontus Björnson. Den sistnämnde vann samtliga närkamper i matchen, säger Uffe Larsson vars lag härnäst möter Treby borta på onsdag i ett kommunderby. Då blir det spel på konstgräs men det inget som bekymrar Osbytränaren.– Inga problem då vi förlade vår försäsongsträning till just konstgräset i Killeberg.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.