Vittsjös match mot Tyresö tevesänds

Sport Nu är det dessutom klart att det blir tevesändning för första gången från en av Vittsjös matcher.
Sport • Publicerad 26 maj 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Nu är det dessutom klart att det blir tevesändning för första gången från en av Vittsjös matcher. TV4 Sport. sänder direkt den 30 juni då Tyresö kommer till Vittsjö Idrottspark. Skyttedrottning Sofie Andersson tycker det är fantastiskt roligt att TV4 kommer till Vittsjö för att direktsända.– Det är ett bevis att det finns ett stort intresse för oss även på riksplanet.

– Hoppas bara inte det får en negativ inverkan på biljettförsäljningen då vi gärna vill spela för så mycket publik som möjligt.Är det första gången du är med i en direktsänd tevematch?– Nej, jag var med någon gång då jag spelade i Kopparbergs/Göteborg, berättar Sofie. Kommer ni att påverkas av den något ovana situationen som en tevesändning innebär?– Jag tror att vi måste försöka koppla bort det även om det är en ny grej för många av tjejerna. Vittsjös klubbchef Markus Nilsson är smickrad av TV4:s besked att sända Tyresömatchen.

– Det här bevisar att vår framfart i damallsvenskan har gett eko i hela landet, och det är naturligtvis väldigt roligt att man nu väljer att sända en match live från Vittsjö Idrottspark, det är vi väldigt stolta över.

Det var dock ingen självklarhet att TV4 skulle sända från Vittsjö.– I normala fall sänder man inga matcher från arenor där det inte finns belysning, vi har ju inte det på Vittsjö Idrottspark, men här väljer man alltså att göra ett undantag, vilket vi tycker är alldeles förträffligt, säger Markus Nilsson. I går startade förköpsförsäljningen inför Tyresömatchen den 30 juni. Klubbchefen hoppas att Vittsjöfansen visar vad man går för i direktsänd teve.– Det hade varit så häftigt om vi kunde fylla hela arenan till sista plats, vilken boost för klubben, fansen och hela bygden. Vittsjö är spellediga i helgen då damallsvenskan tar ett uppehåll för landskamper. För Vittsjös del är målvakten Loes Geurts och Ifeoma Dieke iväg och representerar sina länder. "Iffy" är för övrigt med i dagens match i Kirkcaldy där hennes Skottland möter Sverige.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.