Ekelund var poängen för HIF

Sport – Tycker att vi svarade för en bra prestation då vi styr och ställer under merparten av matchtiden.
Sport • Publicerad 27 maj 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Ekelund svarade för båda HIF-målen i Asarum. Arkiv: Stefan Sandström
Ekelund svarade för båda HIF-målen i Asarum. Arkiv: Stefan Sandström

– Tycker att vi svarade för en bra prestation då vi styr och ställer under merparten av matchtiden.HIF:s forward Christoffer Ekelund har haft en målmässigt trög inledning av årets serie. Första seriemålet kom i förra veckans utklassning mot Höör. Men nu verkar det ha lossnat för "Stoffe" som svarade för två mål i Asarum.– Han var verkligen rapp och på alerten den här gången, säger Dan Olofsson vars lag tog ledningen efter en halvtimme då Ekelund gjorde sitt första mål för dagen.Men HIF-lyckan blev inte lång då Asarum kvitterade direkt i anfallet efter.– Ett jobbigt mål då det kom i ett psykologiskt olämpligt läge, säger Olofsson.

Tio minuter in på den andra halvleken tog HIF ledningen på nytt genom Christoffer Ekelund som distinkt stänkte dit bollen. Men även den glädjen blev kortvarig då Asarums specielle målskytt Jimmie "89" Svensson med sitt elfte mål för säsongen kunde kvittera till 2–2. För övrigt ett oerhört snyggt mål då Jimmie efter ett inkast mycket vackert kunde cykelsparka in bollen bakom HIF-målvakten Jonas Osberg som för dagen vaktade "di grönes" mål.Sedan avlöste chanserna varandra i matchens slutskede. Kristian Eriksson hade en nick som räddades på mållinjen medan nyss nämnde Osberg fick göra ett par fina parader under slutet då Asarum hade några vassa chanser.– Bägge lagen gick för seger under de sista minuterna, säger Dan Olofsson som menar att Asarum är ett tufft lag att möta.– Men jag tycker trots det att vi gör en stabil insats där det dock saknas lite i de avgörande lägena.HIF-tränaren påpekar att hans lag fortfarande har en del att jobba med.– Vi gnuggar vidare på vårt spel under kommande träningar. Inte hela världen att vi tappar poäng då serien är mycket jämn. Viktigaste är att vi fortfarande hänger med i serietoppen.

På torsdag väntar årets match i Hässleholm då Dan Olofssons HIF möter Bosse Nilssons IFK.Blir det första derbysegern för HIF på över 25 år?– Vi ska göra vad vi kan för ett ge IFK en match. Kan vi jobba på lika bra som i Asarum finns chansen, säger Dan Olofsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.