Villa totalförstördes

Hässleholm Enligt närboende som larmat brandkåren upptäcktes branden genom att det vällde upp kraftigt med rök ur både skorsten och ovanvåning på huset.
Hässleholm • Publicerad 30 maj 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Det brann kraftig i ovanvåningen på det äldre huset på Viktoriagatan. Rökutvecklingen syntes över stora delar av Hässleholm. Foto: Carl-Johan Bauler
Det brann kraftig i ovanvåningen på det äldre huset på Viktoriagatan. Rökutvecklingen syntes över stora delar av Hässleholm. Foto: Carl-Johan Bauler

Enligt närboende som larmat brandkåren upptäcktes branden genom att det vällde upp kraftigt med rök ur både skorsten och ovanvåning på huset.Larmet om branden kom vid klockan 15.40. Ett stort räddningspådrag bekämpade branden både från marken och från höjdfordon, eftersom elden fått kraftig fäste i  ovanvåningen med kraftig rökutveckling som följd.Räddningstjänst från både Sösdala och Vinslöv kom också till undsättning.Röken från branden syntes från långt håll under torsdagseftermiddagen.Rökdykare fanns på plats för att genomsöka huset. Polisen arbetade på platsen för att samla in vittnesuppgifter från människor som samlats utanför det brinnande huset.Ett par ambulanser kallades till brandplatsen.Ännu klockan 19 på onsdagskvällen var en stor styrka på plats för att vattenbegjuta huset. Räddningsledare Lars Nilsson bekräftar att inga människor fanns kvar i huset när räddningstjänsten kom till Viktoriagatan.Branden har börjat på andra våningen, i en av lägenheterna som finns i fastigheten.En trolig orsak till branden är enligt räddningsledare Lars Nilsson en överhettat frityrkokare.Ännu sent på kvällen fanns räddningstjänsten på plats vid det nu totalförstörda huset.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.