Besviken på Osby marknad

Osby I egenskap av researrangör tog jag en broschyr på vägen till marknaden, som man fint hade placerat vid infarten.
Osby • Publicerad 31 maj 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

I egenskap av researrangör tog jag en broschyr på vägen till marknaden, som man fint hade placerat vid infarten. På vägen hem la jag tillbaka den.Marknaden i Osby måste vara en av de mest oseriösa man kan besöka. Så beskriver Göran Waldt, från Laholm, Osby i en insändare till tidningen. Efter ett besök som knalle på marknaden har han nu bestämt sig för att aldrig mer återvända till Osby i egenskap av knalle.

Efter en sen anmälan till arrangören Byggnadsföreningen medborgarhuset Borgen, lyckades Göran Waldt ändå får en hygglig hörnplats på marknaden efter att han betalat för sin plats i förskott. Så långt var allt bra. Väl på plats dröjde det inte länge förrän en återförsäljare av kanalpaket trängde sig in på marknadsområdet enligt Göran Waldt och började resa sitt tält bredvid och en bit inpå Görans betalda marknadsplats.– De är marodörer, dem där försäljarna. De står ute i gångarna och drar in folk, förklarar Göran Waldt suckades.

Medan nykomlingarna började packa upp sin utrustning och installera sig på marknaden valde Göran Waldt att uppsöka arrangörerna för att klaga och påpeka problemet angående minskande kundtillströmning tack vare kanalförsäljarna. Arrangörerna ska då enligt Göran talat om för nykomlingarna att det inte fanns plats för dem just där. I övrigt gjorde arrangörerna ingenting åt problemet enligt Göran Waldt och kanalförsäljarna stannade kvar på platsen.

– När folk väl kom i närheten av våra marknadsstånd som stod bakom kanalförsäljarnas tält var de så förbannade att de inte var intresserade av våra produkter, konstaterar Göran Waldt som redan efter lunch packade ihop sitt marknadsstånd för dagen liksom flera andra knallar på Parkgatan.– Helt bortkastad dag enligt min mening, säger Göran Waldt med eftertryck.

Lennart Hansson på Byggnadsföreningen medborgarhuset Borgen berättar att kanalförsäljarna hade betalat för två platser på marknaden, men att deras placering under dagen var lite olycklig.– Det var en del knallar som inte dök upp under marknaden, så då fick kanalförsäljarna möjlighet att flytta fram en bit på vårt bevåg, säger Lennart Hansson.Enligt Lennart Hansson ska ingen av knallarna klagat under tiden kanalförsäljarna reste sitt tält, utan två eller tre klagomål har kommit in efteråt. Hur de ska hantera situationer som denna i framtiden är ännu oklart eftersom Byggnadsföreningen medborgarhuset Borgen precis tagit över arrangörsuppdraget.– Vi får se hur det blir i framtiden, avslutar Lennart Hansson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.