Hovdalabuss säkrad för tre somrar

Hässleholm Förra året satte kommunen in en buss mellan Hässleholm och Hovdala slott för att locka dit fler besökare.
Hässleholm • Publicerad 31 maj 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Den nya busshållplatsen vid Hovdala slott i Hässleholm. Foto: Stefan Sandström
Den nya busshållplatsen vid Hovdala slott i Hässleholm. Foto: Stefan Sandström

Förra året satte kommunen in en buss mellan Hässleholm och Hovdala slott för att locka dit fler besökare. Men kritik framfördes mot att bussarna många gånger gick med bara ett fåtal passagerare eller helt tomma.

Kommunen satsar nu 190 000 kronor i sommar, och lika mycket pengar de två kommande åren, på att i stället få en extrainsatt hållplats för linje 534 som tidigare gick till Sösdala, men nu vänder i Tormestorp.- Nu kan alla söka i Skånetrafikens reseplanerare på nätet efter avgångstiderna, säger Christina Zoric Persson, strategisk samhällsplanerare på Hässleholms kommun, som hoppas att det ska underlätta för resenärerna. Mellan 1 maj och 30 september går bussen med fyra avgångar dagligen från Hässleholm, förutom söndag när det i stället är tre avgångar.

Slottsintendenten Jens Olsson vid Hovdala slott kan ännu inte säga om det blivit fler besökare sedan busshållplatsen sattes upp i maj. Men förhoppningen är att fler ska hitta ut till slottet, som människor utan bil, skol- och förskoleklassen, men även besökare från andra sidan sundet.- Nu kan du lösa biljett i Köpenhamn hela vägen hit till Hovdala och det är lätt att ta sig hit från Malmö. Nu blir vi en hållplats i trafiknätet. säger han.- Vi är jätteglada att kommunen satsar på det här.

Jens Olsson hoppas att det breda utbudet på Hovdala tillsammans med den vackra miljön ska locka.- Vi har midsommarfirande, olika arrangemang, opera och sommarteater. Men även ordinarie program med guidningar... och köksträdgården.-Det är en rekreationsyta för Hässleholmarna där de är välkomna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.