Omsorgsnämndens ledning fick nog

ledare Skälet är den i det närmaste konstanta oenighet med kommunledningen när det gäller behovet av resurser inom omsorgen, brutna löften om hunddagis, tillsättning av ny omsorgschef samt historien om Kunskapsportens trygghetsboende.
Publicerad 31 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Skälet är den i det närmaste konstanta oenighet med kommunledningen när det gäller behovet av resurser inom omsorgen, brutna löften om hunddagis, tillsättning av ny omsorgschef samt historien om Kunskapsportens trygghetsboende. Frågan är om de båda politikernas avsked ska ses som uttryck för civilkurage eller insikt om att de inte var de rätta för uppdraget.I en tillbakablick går det att hitta uppgifter från en tid då John Bruun inte var ordförande för omsorgsnämnden. Redan på den tiden hade kommunen ekonomiska problem på omsorgsområdet och Bruun var en av de högljudda kritikerna.Så gick en tid och folkpartisten fick ta över ordförandeklubban i den nämnd han själv kritiserat. Men även under John Bruuns ledning har problemen kvarstått. Antingen hann verkligheten ifatt honom eller så var han inte rätt person att få ordning på omsorgen.På något vis känns det ändå bra när politiker visar lite kurage och säger till när de fått nog. Dels för att många tillåter sig att bli trampade på, dels för att alltför många klamrar sig fast.I slutändan kvarstår huvudproblemet – kommunens omsorg saknar resurser. Tänker kommunledningen fortsätta vägra tilldelning av nya pengar? Då är det hög tid att överväga helt nya grepp på vad och hur ... och just nu: vem som ska göra det?

Dag Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.