Ställer krav och stöttar

Broby – Och han är inte den enda, vi har genom åren lyckats hjälpa flera här på Stenforsaskolan, säger hon.
Publicerad 31 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

– Och han är inte den enda, vi har genom åren lyckats hjälpa flera här på Stenforsaskolan, säger hon.Helena Karlsson var med och arbetade fram lösningen med praktik i Hästveda åt Linus Nilsson.– Han var duktig praktiskt och vi stöttade honom. Samtidigt var vi ganska tuffa och ställde krav, det är ju tufft att komma ut i arbetslivet, säger hon.Helena konstaterar att det krävs ett bra samarbete för att den här typen av lösningar ska bli framgångsrika. Skola, företag och elev måste hjälpas åt.– Vi är mycket nöjda med Hästveda återvinning. Och Linus är ju den som med sin drivkraft i slutändan har skaffat sig ett jobb.Att samarbetet mellan skolan och företaget har fungerat utmärkt skriver Håkan Brodd under på.– Det har varit mycket positivt. Vi har satt upp mål och krav tillsammans och haft gemensamma uppföljningar.Helena Karlsson berömmer även Stenforsaskolans ledning.– Jag är ju tacksam för att skolan erbjuder oss möjligheten att hitta olika vägar för eleverna, säger hon.Hennes erfarenheter av praktik är positiva.– Det är klart att man önskar att ännu fler företag ställer upp. Mindre företag ställer upp i större utsträckning och engagerar sig.Helena Karlsson vill lyfta fram värdet av att erbjuda ungdomar chansen att ta sig in på arbetsmarknaden.– Det är ju en samhällsekonomisk vinst att lägga ner pengar på det. Som vi ser här med Linus så får vi en självförsörjande medborgare som betalar skatt i kommunen.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.