Annons

Veckans böcker

Personligt Manne gräver ett hålKalle Carmback, Mats Eriksson, My Engström RenmanB WahlströmsHär har vi en störtskön bok som får många föräldrar att rodna.
Personligt • Publicerad 31 maj 2012 • Uppdaterad 14 december 2021

Manne gräver ett hålKalle Carmback, Mats Eriksson, My Engström RenmanB Wahlströms

Här har vi en störtskön bok som får många föräldrar att rodna. Den handlar om Manne som åker med pappa till havet för att ha skoj. Så börjar pappa bygga sandslott med torn och murar. Det blir finare och finare, men Manne tycker inte det är lika skoj för till slut är pappa så upptagen av sitt slott att han inte ens märker Manne längre. Pappa gör precis allt själv! Manne får inte ens göra vallgravarna, för de måste vara djupare och stadigare, säger pappa. Boken är fantastiskt rolig och som sagt, visst är den en liten knäpp på nästan åt alla duktiga vuxna ...

Annons

När Leo blev uppätenJohn FardellBonnier Carlsen

Här kommer en riktigt höjdare, en av de roligare böckerna på länge! Boken handlar om Leo som blir uppäten av en glufsade. Hans kompis Sara cyklar efter för att befria honom – men då plötsligt blir glufsaren uppäten av en slukarius. Och precis när Sara nått fram till slukariusen så hinner en vattenglup före. Som ni förstår dyker den ena hungriga filuren efter den andra upp och frågan är bara hur Sara ska kunna hjälpa sin kompis? Men det gör hon faktiskt och det på ett mycket roligt sätt! Boken är festlig för de flesta åldrar, även vuxna med barnasinnet kvar!

Äntligen Sigge!Lin Hallberg, Margareta NordqvistBonnier Carlsen

2004 utkom den första kapitelboken om hästen Sigge och sedan dess har böckerna och äventyren avlöst varandra. Äntligen Sigge är den 13:e boken och den riktar sig till hästtokiga barn i åldrarna sex till nio år. Äntligen är det Elinas tur att vara med i stallgänget och hon får i uppdrag att ta hand om Atle. Allt är frid och fröjd tills dagen då det hemska händer med Atle. Boken ingår i BUS-serien (Brobyungarnas shettisar).

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons