Vill undersöka möjlighet till bredband

Osby Orterna det gäller är Smålatorp, Tranetorp och Tosthult.
Osby • Publicerad 31 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Orterna det gäller är Smålatorp, Tranetorp och Tosthult. Där har föreningarna ansökt om 21 000 kronor i bidrag för att göra en förstuide om kostnader för bredband. De skriver i ansökan att de direkt påverkas ifall telestationerna läggs ner och vill därför på eget intiativ och med hjälp av kommunen och länsstyrelsen, undersöka möjligheten att ansluta bostäder till fibernät. Föreningarna har sett att grannområdet Härlunda redan börjat lägga ner en fiberkabel och de vill ansluta till stamnätet via dem.Den totala kostnaden för en förstudie beräknas uppgå till 60 000 kronor. De ledande politikerna i Osby kommun har dock sagt att de vill avvakta med att ge bidrag. Först vill de ha en diskussion med de berörda föreningarna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.