Annons

Lokala förmågor ska lyfta Poks Memorial

Sport OS i London, EM i Helsingfors, JVM i Barcelona och en mängd nationella tävlingar på olika nivåer.
Sport • Publicerad 5 juni 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Poks Memorial
Poks Memorial

OS i London, EM i Helsingfors, JVM i Barcelona och en mängd nationella tävlingar på olika nivåer. Året 2012 bjuder på en hel del karameller i friidrottens godisskål. Men under onsdag eftermiddag kommer tävlingspulsen att höjas rejält mitt i Hässleholm. Det är åter dags för Poks Memorial att avgöras. Förra året kryddades anrättningen av ett fåtal stjärnnamn som exempelvis Carolina Klüft.

– Men i år är det inte namn av samma klass, konstaterar tävlingsledare Fredrik Hällefors. Men med tanke på de stora mästerskap som stundar så fungerar Poks Memorial som en kval- och observationstävling inför EM och OS. Exempelvis jagar längdhopperskan Erica Adler en EM-plats. Vid Europacupen för klubblag (tävlande för danska Sparta) slog hon sitt personbästa genom tiden 6.48, och kvalgränsen för EM är satt till 6.55. En av de lokala förmågorna som Hässleholmspubliken kommer att få se är mångsidiga Elise Malmberg, som förra året blev diskvalificerad av tävlingsledningen eftersom hon samtidigt var inbokad på en lagtävling. Därför tävlade hon under protest, dock utan att få komma med i de officiella resultatlistorna. Men den gär gången är Elise med på riktigt - om foten håller vill säga.

Annons

– Jag har haft ont i högerfoten i tre månader, säger hon om de problem hon haft framförallt när hon har spikskor på sig.- Men det blir bättre och bättre, säger Elise som satsar på längd och 200 meter på Poks Memorial. Dessutom kommer några danska friidrottare av toppklass att ansluta till Göingevallen, som stavhopparna Rasmus Wejnold Jrgensen och Mikkel Marek Nielsen med personliga rekord på 5.53 respektive 5.40.

Ett minus förra året var de återkommande tekniska problemen som ledde till att tidsprogrammet blev förskjutet. Ett problem som nu ska vara åtgärdat. – Vi har gjort en felsökning. Vi har bytt ut kontakter som inte var anpassade för utomhusbruk, säger Fredrik Hällefors. – Men vi kan aldrig garantera att det inte dyker upp problem. Vi har tagit reda på felen, menar Fredrik Hällefors, som har förhoppningar om tävlingen:– Vi hoppas på många bra resultat och god publiktillströmning så att vi får en trevlig stämning.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons