Annons

Elise har hopp om JVM

Sport Elise Malmberg var förra året femma i sjukampen på junior-VM i Frankrike.
Sport • Publicerad 7 juni 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Stefan Sandström
Foto: Stefan Sandström

Elise Malmberg var förra året femma i sjukampen på junior-VM i Frankrike. Vid de nordiska mästerskapen om en och en halv vecka i norska Sandnes är det meningen att Elise ska kvalificera sig till årets JVM i Barcelona som avgörs i mitten av juli.Hur är formen inför mästerskapet?– Lite osäkert. Har i vår satt rekord i spjut med nästan fyra meter (33,89). Däremot har jag knappt tränat 800 meter.Elise var nöjd med gårdagens resultat i längd men däremot inte på 200 meter.– 5,92 var helt okej med tanke på att jag missade halva plankan plus att jag inte fick fram högerfoten. På 200 meter fick jag en dålig start då jag reste mig upp alldeles för fort.

Erica Jarder vann längdhoppet på 6,09 medan Elise blev fyra på 200 meter med tiden 24,96. Segrande Josefine Magnusson vann på 24,68.Före detta Haisaren Andreas Andersson tävlade på Göingevallen för första gången med sin nya klubb Öresund. Han kom femma på 100 meter samt åtta på den dubbla distansen. Det sistnämnda loppet var han dock inte särskilt nöjd med.– Krafterna var inte med mig vilket kanske berodde på den korta tiden mellan loppen, säger Andreas som sprang 100 meter på 11,23 och 200 på 22,93.– Sprang nyligen på 10,92 och då kändes det att jag är på rätt väg. Satsar i år på att göra bra ifrån mig på stafett-SM med min nya klubb.Stefan Tärnhuvud från Sundsvall vann 100 meter på 10,72 medan Helsingborgs Benjamin Olsson segrade på 200 meter på 21,66.Hais andre deltagare Wictor Petersson kom tvåa i diskus i P15-klassen med 54,29.Största kändisen på Göingevallen var gamle häcklöparen Sven Nylander vars söner Gustav och Ludvig vann varsin åldersklass i Kalvinknatet.– Man får erkänna att man blev lite stolt, säger Sven som tillägger att friidrott i hans pojkars ålder ska vara mest på lek.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons