Annons

EM-klare Philip Nossmy vann enkelt

Sport Philip Nossmy har haft en bra inledning på säsongen och redan kvalat in till EM i Helsingfors som startar 27 juni.
Sport • Publicerad 7 juni 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Philip Nossmy har haft en bra inledning på säsongen och redan kvalat in till EM i Helsingfors som startar 27 juni. Kvalgränsen på 110 meter häck är satt till 13.80. Senast förra veckan sprang han på 13.72 i Oslo.

– Det har känts bra, men jag har gjort en del misstag som jag ska försöka rätta till, säger han. – Jag fokuserar på detaljerna.I går vann han enkelt i Poks Memorial med tiden 13.96.– Jag kände mig lite seg i dag, det här var en genomkörare, säger han.

Förbundskapten Stefan Olsson fanns på plats på Göingevallen och berömde Philip Nossmys säsongsinledning.– Han har sett pigg ut och verkar vara bra på gång, säger Olsson.Även förra året besökte Stefan Olsson Hässleholm för tävlingen.– Det är en jättebra tävling. Det är bra att lägga det på mindre orter i landet. Svensk friidrott behöver fler sådana här typer av tävlingar, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons