Regionen kräver tillbaka pengar

Skåne/Kristianstad Efter en riktad ekonomisk granskning som Region Skåne genomfört kräver de tillbaka 33 000 kronor av två läkare och en sjukgymnast.
Publicerad 1 juli 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter en riktad ekonomisk granskning som Region Skåne genomfört kräver de tillbaka 33 000 kronor av två läkare och en sjukgymnast. Region Skåne genomför kontinuerligt uppföljning av de 200 privatpraktiserande läkare och 250 sjukgymnaster som finansieras av regionen.

En riktad granskning gjordes av sju vårdgivares journaler efter att brister hittats i dem. Sedan gjordes en fördjupad ekonomisk granskning av tre läkare och två sjukgymnaster. Journalerna har lämnats in för att visa att behandling ägt rum och har sedan jämförts med den ersättning som de har fått från Region Skåne. Det är alltså samstämmigheten mellan journal och utbetald ersättning som de har granskat, och inte själva behandlingen.

Tre avvikelser hittades och därmed gör Region Skåne återkravet på 33 000 kronor.Socialstyrelsen har informerats om granskningen eftersom patientsäkerheten äventyras då det finns brister i vårdgivarnas journalhanteriing.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.