Nya ägare storsatsar på bowling i Osby

Osby Det hoppas och tror Rickard Landén och Jim Lindstrand.
Osby • Publicerad 2 juli 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Dagens banor håller inte måttet. Nya banor och maskiner för kägelresning medför en kostnad runt en miljon kronor. Foto: Lasse Lindell
Dagens banor håller inte måttet. Nya banor och maskiner för kägelresning medför en kostnad runt en miljon kronor. Foto: Lasse Lindell

Det hoppas och tror Rickard Landén och Jim Lindstrand."Nytt" är ledordet. Kök, reception, belysning, matsedel, alkoholrättigheter, anpassning för funktionshindrade. Listan är lång.Men först väntar renovering i miljonklassen av banor och maskinutrustning. Rickard Landén och Jim Lindstrand tog över driften av bowlinghallen i Osby 2012. Jim står för bowlingkunskapen och Rickard för marknadsföringen. De har visioner, stora planer för det gemensamma företaget Osby Bowlingcenter. Men det finns ett och annat hinder att övervinna.

Banorna i hallen och de dyrbara kägelresningsmaskinerna underkändes av Svenska Bowlingförbundet och Arbetsmiljöverket för en tid sedan.– Vi visste att en renovering skulle bli nödvändig. Men den kom snabbare än vad vi hade anat, kommenterar Jim Lindstrand.Efter den 30 augusti krävs dispens för tävlingsspel i hallen. Vid årsskiftet måste säkerheten runt kägelresningen vara åtgärdad.– Vi har gott hopp om att få dispens. Tävlingsverksamheten är viktig för hallen, den ger säkra inkomster, förklarar Rickard Landén.De nya entreprenörerna i hallen har en plan. En som ska få besökarna att "tappa hakan" så småningom.Men först handlar det om en investering i miljonklassen.– Det är kommunen som äger banorna och den maskinella utrustningen. Det finns pengar för en renovering avsatta till år 2014. Nu är man villig att flytta fram datum till 2012. säger Rickard Landén om det beslut som kan fattas i kommunfullmäktige den 10 september.Renoveringen innebär ett kortare uppehåll av verksamheten i december och januari. I slutet av sommaren 2013 ska hela det nya konceptet vara klart.

– Då har vi ett större kök som medför en utökad meny. Ny reception, ny belysning, bättre plats för matgäster och dessutom ska hallen anpassas för barnfamiljer och funktionshindrade, berättar Rickard Landén.Dessutom har han lovat kollegan Jim Lindstrand att lära sig spela bowling!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.