Flicka påkörd av tåg

Nyheter Flickan var på väg med cykel från Vanneberga-området till Villaskolan.
Publicerad 4 juli 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Flickan var på väg med cykel från Vanneberga-området till Villaskolan. Vid järnvägsövergången rådde klar sikt och det fanns ett staket som hon var tvungen att ta sig igenom med cykeln.- Lokföraren hade sett flickan och trott att hon skulle stanna. När hon inte gjorde det fick han dra i nödbromsen, säger Klas-Henrik Lasses, räddningsledare på plats.Olyckan skedde i låg hastighet.- Flickan hann inte upp på spåren utan blev träffad av framhjulet. Hade hon varit en meter snabbare hade det kunnat gå hur som helst. Så man kan nog säga att hon hade änglavakt, menar Karl-Henrik Lasses. Flickan fick sina byxor upprivna och klagade efter olyckan på smärtor i benet. Polis på plats kunde efter en stund köra hem henne.Lokföraren togs ur tjänst och fick kontakt med tågbolagets krisgrupp. Polisen fick larmet strax efter 9.30. Det finns ingen misstanke om brott.

Anna Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.