Björnen är på plats i ån igen

Broby Nallen skapades med hjälp av en motorsåg av Brobyprästen Anders O Johansson och Håkan Abrahamsson på kommunens produktionsenhet.
Publicerad 5 juli 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Ingmar Persson från kommunens produktionsenhet placerar nallen rätt i ån.
Ingmar Persson från kommunens produktionsenhet placerar nallen rätt i ån.

Nallen skapades med hjälp av en motorsåg av Brobyprästen Anders O Johansson och Håkan Abrahamsson på kommunens produktionsenhet. Den är gjord av frigolit som målats och dess ögon kommer att lysa i mörkret i ån på kvällarna, med hjälp av solcellslampor. Under sig har nallebjörnen en gulmålad bryggstomme som ska föreställa en luftmadrass.

– Det är som ett återupplivande. Nu får nallen ligga där och sola, säger Henrik Arvidsson som är kommunens parkansvarige på samhällsbyggnadsavdelningen och var på plats för att placera ut nallen i Helge å i Broby, mellan Gamla bron och Nya bron.

Med lastbil fick det stora konstverket fraktas till ån, och sedan lyftas av med hjälp av en traktor. Blomsterflotten som tidigare varit placerad på den här platsen har nu flyttats uppströms trots att penséerna på den är utblommade. – Ankorna har byggt bo och lagt ägg där så vi kunde inte ta bort den. – Hoppas bara de hittar tillbaka till den, säger Henrik Arvidsson när han se att fåglarna flyger fram till sin nya granne, nallen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.