Krossat glas hot mot badande

Hässleholm Det var redan runt midsommar som den första mängden glas hittades på stranden i Mjölkalånga, där Vattenskidklubben Trifi har sin klubbstuga.
Hässleholm • Publicerad 5 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Arkivbild
Arkivbild

Det var redan runt midsommar som den första mängden glas hittades på stranden i Mjölkalånga, där Vattenskidklubben Trifi har sin klubbstuga.– Vi tog upp två tioliters-spannar med krossat fönsterglas, berättar Kim Vitai.

I onsdags var det dags för nästa trista händelse.När en flicka badade i sjön skar hon sig plötsligt på glas som låg på bottnen. Flickan fick köras till akuten där såret sågs över.Efter detta har Vattenskidklubben låtit sätta upp varningsskyltar eftersom risken finns att mer oupptäckt glaskross kan finnas kvar.– Vi planerar att skicka ner dykare som får undersöka och sanera botten, säger Kim Vitai.Klubben har tidigare råkat ut för en del nedskräpning och skadegörelse, men aldrig i den här omfattningen.–Det är inte friskt att göra så här. Trampar du på glaset kan du skära sönder leder och senor i foten som aldrig läker.

Som om inte detta vore nog har Trifis klubbstuga även utsatts för annan skadegörelse. För bara några dagar sedan krossades ett stort panoramafönster.– Det låg glassplitter i hela huset.Utanför syntes spår från en bil som buskört på platsen. Spåren kunde enkelt följas eftersom bilen kört på den ena fälgen, utan däck. Spåren ledde ut på bland annat odlad mark och några kilometer bort hittades bilen dikeskörd.Nyligen försökte någon också tända eld på altanen på Trifis klubbstuga. Dessbättre utan att lyckas. Kim Vitai är bekymrad över skadegörelsen, men det är främst glassplittret som oroar eftersom det kan få så allvarliga konsekvenser.– Jag hoppas verkligen att polisen engagerar sig i det här.

Liknande händelser har skett tidigare vid Finjasjön.För två år sedan, i slutet av juni 2010, fick kommunen sätta upp varningsskyltar vid badplatsen i Björkviken, på andra sidan sjön, sedan flera sönderslagna glasflaskor hittats nedstuckna i sanden. Efter det uppmanades badande att ha på sig bad-skor.Även det brottet polisanmäldes.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.