Stängt hela sommaren

Hässleholm Föreningen har uteslutits ur Hässleholms museum på grund av en tvist kring öppettiderna när det gäller modellen.
Hässleholm • Publicerad 5 juli 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Dörren till modelljärnvägen förblir stängd hela sommaren. Foto: Carl-Johan Bauler
Dörren till modelljärnvägen förblir stängd hela sommaren. Foto: Carl-Johan Bauler

Föreningen har uteslutits ur Hässleholms museum på grund av en tvist kring öppettiderna när det gäller modellen.

Modelljärnvägarna är därför uppsagda och måste flytta från lokalerna.Som en följd av detta har modelljärnvägsföreningen beslutat att inte ha öppet alls för visning i sommar.– Det är himla trist. Vi har jobbat och slitit och vill visa vad vi gjort och många är irriterade för att här inte öppet. Men vi vågar inte, det kan hända att någon försöker hindra oss från att hålla öppet och det vill vi inte vara med om, säger Christer Caesar.Jobbet med modellen pågår som vanligt. Medlemmarna träffas och bygger vidare.– Ja det måste vi göra för att inte tappa sugen, förklarar Christer Caesar.

Det förs diskussioner under ledning av kulturchefen Lars Härstedt Salomonson för att komma fram till en lösning. Men något förslag finns inte framme. Christer Caesar vill inte kommentera om han helst ser att man kommer fram till en lösning så att modellen kan bli kvar i sina nuvarande lokaler.– Jag konstaterar att det är ett alternativ, säger han.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.