Helkväll i det ekologiska tecknet på Olahus gård

Hässleholm I den ljumma sommaraftonen fick deltagare från hela Skåne chansen att lära sig om ett ekologiskt lantbruk.
Hässleholm • Publicerad 6 juli 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Maria Ekberg Persson och döttrarna Clara och Emma Persson ville titta på gårdens kalvar.
Maria Ekberg Persson och döttrarna Clara och Emma Persson ville titta på gårdens kalvar.

I den ljumma sommaraftonen fick deltagare från hela Skåne chansen att lära sig om ett ekologiskt lantbruk. –Vi får bidrag från EU och staten för att kunna erbjuda lantbrukare fortbildning. Sådana här träffar är det ultimata, eftersom man blandar rådgivning med en trevlig helkväll, menar Per Persson från länsstyrelsen, som med Hushållssällskapet Kristianstad arrangerade aftonen.En av rådgivarna på plats var Ingela Löfquist, från just Hushållssällskapet.–Det är trettonde året vi anordnar detta. Ett ekologiskt lantbruk handlar inte bara om att man slutar med kemikalier och gödning, det handlar mycket om att förändra tankesättet också. Det är det vi vill visa ikväll.

På gården dukades det upp med fikakorgar och läskbackar vid deltagarnas bord medan talare från Knislingeortens lagerhusförening och Team Ugglarp pratade.–Vi börjar med att diskutera djuren, sen ska vi åka vagn efter traktor och titta på betesmarkerna. Och så avslutar vi med att grilla korv och dricka kaffe, berättar Ingela Löfquist.

Vid staketet intill föreläsningen stod Maria Ekberg Persson från Grantinge. Med sig har hon döttrarna Clara, 3 år, och Emma, 5 år.– Det är trevligt och intressant för hela familjen. Min man är lantbrukare, berättar Maria och vinkar på kalvarna med sina barn medan föreläsningen fortsatte i det gröna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.