S71:s Fransson på pallen i junior-SM

Sport – Hårt slit och bra uppladdning är förklaringen, sa chefstränare Mikael Björklund.
Sport • Publicerad 6 juli 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

– Hårt slit och bra uppladdning är förklaringen, sa chefstränare Mikael Björklund.Den efterlängtade medaljen vid SM-tävlingarna i Norrköping kom i lördags på 400 meter medley. Johanna Fransson slutade sexa i sitt lopp på förmiddagen, blev därmed trea i junior-SM och kvalade samtidigt in till SM-finalen.Där nådde Fransson en fjärdeplats efter att ha förbättrat sin tid från JSM-finalen med en halv sekund till 5.15,17. – En oerhört fin prestation, konstaterade Mikael Björklund. Vi har inte haft en sådan bra placering sedan 2010 och det ger ett enormt uppsving för klubben. Även i övrigt stod de sammanlagt sex S71-simmarna för riktigt bra prestationer under SM-dagarna i Norrköping.Johanna Fransson simmade också tre B-finaler och det slogs sju klubbrekord. Fem individuella, tre av Fransson, ett av Maria Lundahl och Andreas Myhrberg, samt två i lagkapp. – Sammantaget gjorde vi ett mycket bra SM som bådar gott för framtiden, tyckte Mikael Björklund. Vad är förklaringen?– Vi har kunnat träna på bra och har varit hyfsat krya. Det tio dagar långa lägret i Spanien precis före SM, med perfekta förutsättningar, gjorde nog också sitt till.

Michael LindholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.