Stjärnglans över Skyrup

Hässleholm Det började förra året med New York Rangers-spelaren Andreas Thuresson som började sin karriär i Tyringe hockey hade en idé om att ge något tillbaka till idrotten som gett honom så mycket.
Hässleholm • Publicerad 6 juli 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Osbys Paul Tilly
Osbys Paul Tilly

Det började förra året med New York Rangers-spelaren Andreas Thuresson som började sin karriär i Tyringe hockey hade en idé om att ge något tillbaka till idrotten som gett honom så mycket.Han pratade om saken med vänner och familj och kom fram till att han ville göra något.Men klubbyten kom emellan och Andreas Thuresson fick lägga planerna på is.Andreas Thuressons pappa Patrik är ordförande i föreningen och han är huvudarrangören bakom kändisgolfen.–Vi började med planeringen i höstas så vi har hunnit med mycket, säger Patrik Thuresson.

Han berättar att utöver golftävlingen, där varje lag blir tilldelad en kändis som extraspelare, ingår en bankett under kvällen där bland annat flera ishockeyspelares matchtröjor kommer att auktioneras ut.–Vi har fått tröjor från flera stora ishockeyspelare och en av tröjorna är mycket ovanligt. Den har till och med intressenter från USA ringt och frågat om, säger Patrik Thuresson.Enligt Patrik Thuresson var så många hockeykändisar på plats att man skulle kunna sätta ihop två NHL-femmor bland spelarna i kändisgolfen.Pengarna som föreningen samlar in kommer att gå oavkortat till barn och ungdomsverksamhet för handikappade eller ekonomiskt otrygga barn.–Fördelningen sker genom att idrottsföreningar kan söka pengar hos oss, säger Patrik Thuresson. En av kändisarna som var med under dagens golftävling var Osbysonen Paul Tilly mer känd som "ICA-Ulf".Hur kommer det sig att du är här?–Jag kom med genom min vän Niklas Brandt som är med och arrangerar.Brukar du vara med på den här typen av arrangemang?–Det har hänt. Jag var med på ett arrangemang för Cancerfonden.Kan du tänka dig att göra det igen?–Ja, absolut, säger Paul Tilly.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.