Skönhet som bedårar

Skånes Bästa Skånskan träffade två av Trollenäs IF:s eldsjälar.
Publicerad 7 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Kalle Malmgren och Paul Nilsson är stolta över sin vackra idrottsplats. Foto: Tommy Stambolovski
Kalle Malmgren och Paul Nilsson är stolta över sin vackra idrottsplats. Foto: Tommy Stambolovski

Skånskan träffade två av Trollenäs IF:s eldsjälar.Kalle Malmgren, 69, och Paul Nilsson, 43. Som delar på ordförandeskapet i föreningen. Båda har också tidigare varit spelare i Trollenäs IF och i dag tränar de dessutom varsitt ungdomslag. Kalle Malmgren och Paul Nilsson är självklart stolta över sin bedårande idrottsplats och andraplatsen i Skånskans omröstning. – Det är en otroligt vacker idrottsplats och många stannar förbi för att njuta av den vackra miljön, säger Paul Nilsson och pekar på en husvagn som precis rullat in på parkeringsplatsen.

Idrottsplatsen, strax utanför Eslöv, som invigdes på 1950-talet, omges av Saxån och Trollenäs slott med sin vackra park. Vaktmästaren Sören Höyer, som arbetar på halvtid, ser till att miljön håller sig ren och fin. – Dessutom har vi flera eldsjälar som arbetar ideellt, förklarar Kalle Malmgren. På frågan om vilket deras starkaste minne är i koppling till idrottsplatsen har de ett klart svar. – Det var när vi firade ett 50-års jubileum och VM-laget från 1974 var här och spelade. Det var riktigt häftigt och det kom jättemycket folk, minns Kalle Malmgren.

Trollenäs IF är i dag en av Mellanskånes största föreningar på ungdomssidan.Totalt har man 15 ungdomslag.2011 arrangerade föreningen, för tredje gången, en cup för funktionshindrade. Där 22 lag från elva föreningar ställde upp. – Det var väldigt uppskattat. Det är inte många föreningar som har möjligheten att arrangera sådana här cuper, säger Paul. För fem år sedan utökades fotbollsplanerna på idrottsplatsen. Och genom sponsring av Färs Frosta sparbank kunde man 2007 installera en matchklocka.

– Till vintern har vi som mål att utöka omklädningsrummen. Det behövs med tanke på att vi har så många ungdomslag. I framtiden hoppas vi också kunna bygga en läktare, förklarar Paul Nilsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.