Årets Nässla till Lönsbodakonstnärer

Kultur och Nöje Ett bord, ett fågelbad, en pall och en ljusstake.
Publicerad 9 juli 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Ett bord, ett fågelbad, en pall och en ljusstake. Gjort i naturmaterial och med glödritade citat från Harry Martinsson. Välmatchande med temat för årets Nässelfrossa; "Över stock och sten". Det fyrhövdade konstverket valdes ut av konsttävlingens jury till vinnare bland 25 andra bidrag. Och det är svårt att ta miste på de vinnande konstnärernas glädje.– Vi blev ju glada som barn på julafton, konstaterar Pia Lindberg som är ena halvan av den segrande konstnärsduon.

Tillsammans med Karin Thuresson, vars arbete innefattar oljemålningar, akvareller och olika hantverk, har Pia Lindberg inlett ett gynnsamt samarbete över hantverksgränserna. Till deras repertoar hör bland annat smycken av diabas med silverdetaljer signerade Pia Lindberg som sedan handmålas av Karin Thuresson. – Vi träffades på en utställning och upptäckte att vi var, ja, tvillingsjälar, berättar Pia Lindberg. Vi har samma värderingar och så gillar vi båda att arbeta i naturmaterial.

Vinsten av Årets Nässla är självklart en rejäl fjäder i hatten men nu laddar konstnärinnorna för nästa stora händelse. Den 4 augusti kommer naturen bakom den gamla transformatorstationen i Gylsboda stå värd för en heldag med konst och aktiviteter. Förutom Pia Lindberg och Karin Thuresson, som kommer att ställa ut sina respektive alster, så kommer även konstnärskollegan Mette Aarre att visa upp emaljkonst. Skogscafé, sagostund för barnen, matning av sjöodjur och midnattsmeditation står också på dagsschemat.

Det är också värt att notera att två av delarna från konstverket som tog hem "Årets Nässla" har sålts vidare. Bordet har sålts som offentlig utsmyckning i Olofström och fågelbadet kommer att stå som utsmyckning i en vinterträdgård tillhörandes ett äldreboende.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.