Fritt fram skriva om kontraktet

Hässleholm – Vi på Hotell Statt har absolut inget emot att någon annan driver kaffeservering i Trädhuset.
Hässleholm • Publicerad 9 juli 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi på Hotell Statt har absolut inget emot att någon annan driver kaffeservering i Trädhuset. Vi blev i våras dessutom tillfrågade om det var okej för oss om någon som inte har konferensavtal med Trädhuset driver kaffeservering under sommaren, berättar Fredric Öhman.Det såg han inga problem med.–Vi svarade att vi inte har något emot det utan att det tvärtom är positivt för Hässleholm som sommar-ort.Trots detta blev det alltså ingen ny entreprenör för året.

Tidningen skrev i torsdags om kulturchefen Lars Härstedt-Salomonssons planer på att efter sommaren säga upp dagens kontrakt med Statt, Skyrupsgården och konkursade restaurang Norra Station.De planerna lär nu inte stöta på några hinder. Dagens kontrakt innebär nämligen att en ny upphandling oavsett problemen skulle göras inför kommande säsong.Det nuvarande kontraktet för Hovdalas trädhus löper årsvis och ska förhandlas om i höst.Därmed blir det troligtvis fritt fram för kommunen att hitta nya arrendatorer som vill hålla i serveringen till nästa sommar.Nu på tisdag öppnar dock Trädhuset i Göinge-biologernas regi, med utställning men utan fika.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.