Låt Eskil Erlandsson vara

ledare Man upphör aldrig att förvånas över vad som väcker debatt och lockar till kritik.
Publicerad 9 juli 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Man upphör aldrig att förvånas över vad som väcker debatt och lockar till kritik. Detta med folk som får barn är intressant: ett grattis borde vara på sin plats, eftersom barn oftast är välkommet och positivt. Men vissa personer ska tydligen inte skaffa barn, för att det på något sätt anses som " själviskt". Arga vänsterkritiker verkade tycka att kronprinsessan Viktoria skulle låta bli att föröka sig, eftersom den lilla skulle kosta skattebetalarna pengar. Att jordbruksminister Eskil Erlandsson fått ett barn med sin unga adliga hustru är tydligen problematiskt för vissa. Erlandsson är ju inte purung, hu så hemskt. Den som träffat Erlandsson tänker snarare att han nog blir en bra förälder, eftersom landsbygdsministern är en glad gamäng som det är inte är svårt att förställa sig lekande med ett barn. En annan möjlig tanke skulle kunna vara att man inte har ett dugg med det att göra och att ministern får skaffa så många barn han vill med vem han vill. Jag kommer förmodligen aldrig att skriva det här igen, men jag håller med Åsa Linderborg, som skrev om ämnet i Aftonbladet. Klart Erlandsson trots sin ålder ska skaffa barn. Linderborg antyder att kritiken mot hans sena faderskap, trots att hans hustru är yngre, kan bero på att han inte är George Clooney. Erlandsson ser ut som sin ålder. Tanken på att det skulle vara mindre själviskt för en klassisk attraktiv person att skaffa barn sent är obehaglig. Jag väljer istället att gratulera, det känns mer rimligt.

Martina JarminderSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.