Regn lyfter skoförsäljningen

Nyheter Klädförsäljningen minskade med 1,5 procent i juni jämfört med förra året, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser.
Publicerad 10 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Klädförsäljningen minskade med 1,5 procent i juni jämfört med förra året, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser. Under årets första sex månader sjönk klädförsäljningen med 2,5 procent.- Det har inte hänt så mycket på modesidan under ett par år och det tror jag är en bidragande orsak tillsammans med den ekonomiska krisen, förklarar ordförande Mikael Sandström.

Bättre går det för skobranschen som ökade sin försäljning med 2,8 procent i juni. Även sett till första halvåret står skoförsäljningen på plus.Till skillnad från klädbranschen har skobutikerna varit bra på att få fram nyheter som kunderna gillar, enligt Mikael Sandström. Som ett exempel tar han platåskorna som fick sitt kommersiella genombrott under våren. Regnet gav också försäljningen av gummistövlar en skjuts uppåt i juni.- Där kan man lugnt påstå att vädret har hjälpt till. De har säkerligen sålt många gummistövlar i Mariannelund, säger Mikael Sandström.Fast översvämningarna i Småland är ju nu i juli?- Då kan vi räkna med att trenden fortsätter, säger Mikael Sandström.

Anna Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.