Heinz Kryschak tar ett dopp för varje skånskt konststopp

Osby I veckan stannade han till i Osby och passade då även på att ta sig ett dopp i Osbysjön.
Osby • Publicerad 13 juli 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Heinz Kryschak kombinerar sin lilla konstrunda med ett bad i sjöar
Heinz Kryschak kombinerar sin lilla konstrunda med ett bad i sjöar

I veckan stannade han till i Osby och passade då även på att ta sig ett dopp i Osbysjön.Tidigare har det varit kvinnor, nu är det indianer och framöver väntar Picassoinspirerade motiv.Heinz Kryschak med ett förflutet i restaurangbranschen ägnar sig nu helhjärtat åt sin konst.I år gör han det på ett mera skojfriskt sätt.Med Skånetrafikens sommarkort åker han runt på olika orter i Skåne för att visa sina tavlor.Helst ska platserna ligga nära vatten för han älskar att bada och drar sig inte för doppa sig även på vintern.Inspirationen till indianmotiven har han bland annat fått av sina tidigare grannar där kvinnan i familjen kommer från sydöstra Alaska.

Framöver tänker han "gå i Picassos fotspår" vilket innebär att hans konst kommer att dra mer mot kubismen.Heinz Kryschak bor på en gård i Färlöv och har även gett ut flera böcker om gårdarna och människorna på Kristianstadsslätten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.