Ny ordförande vald för Skånemejerier

Skåne/Kristianstad – Det känns bra, naturligtvis, säger Anders Rolfsson när tidningen ringer upp honom.
Publicerad 13 juli 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det känns bra, naturligtvis, säger Anders Rolfsson när tidningen ringer upp honom.I torsdags återupptogs den avbrutna stämman från i slutet av juni och en ny styrelse valdes för Skånemejerierna. Enligt valberedningens ordförande Lars-Erik Karlsson var det inte svårt att hitta människor som ville ställa upp, det svåraste var att hitta rätt människor till styrelsen. Den slutgiltiga laguppställningen för den nya styrelsen blev efter långa diskussioner Anders Aronsson, Anders Nilsson, Maria Hofvendahl-Svensson, Mats Palm, Conny Fageström, Mats Larsson och Anders Rolfsson. Det var därefter dags för den nya styrelsen att internt utse en ny ordförande och lotten föll på Anders Rolfsson.

Anders Rolfsson är nöjd med sammansättningen av den nya styrelsen och ser fram emot att ta sig an utmaningen att axla ordförandeposten.– Det ser ut att vara ett bra gäng, konstaterar Anders Rolfsson glatt.Anders Rolfsson är väl medveten om den kritik som riktats mot den förra styrelsen angående bland annat fördelningen av pengar från försäljningen av Skånemejerier till franska Lactalis.– Vi kommer att ta tag i den kritiken, men först måste vi anpassa kostymen efter den nya kroppen, förklarar Anders Rolfsson och tillägger att styrelsen i praktiken enbart påbörjat det arbete som väntar dem.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.