Oklart om skadade vid tågurspårning

Nyheter Järnvägsbolagets chef bekräftade för nyhetsbyrån Mena att olyckan krävt dödsoffer, men enligt senare uppgifter från landets sjukvårdsdepartement hade ingen alls mist livet.
Publicerad 17 juli 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Järnvägsbolagets chef bekräftade för nyhetsbyrån Mena att olyckan krävt dödsoffer, men enligt senare uppgifter från landets sjukvårdsdepartement hade ingen alls mist livet. Vårdkällor talade om minst 15 skadade, medan departementet angav antalet skadade till fyra.

Uppgifterna om vad som hänt var motstridiga också på flera andra punkter.

Vagnarna spårade ur när tåget körde in i ett stillastående tåg tre mil söder om huvudstaden enligt uppgifter till nyhetsbyrån AFP. Statliga Mena återgav i stället påståenden om att tåget brakat in hinder som hade lämnats på spåret av missnöjda passagerare från ett annat tåg; det talades om både stenar och järnrör.

Det fanns uppgifter om att olyckståget hade börjat brinna, men att döma av bilder från platsen blev branden inte omfattande.

Tåget var på väg mellan Kairo och staden Sohag som ligger söderut längs Nilen.

Egypten har bevittnat flera mycket svåra järnvägsolyckor. 2002 miste nästan 380 människor livet när ett tåg började brinna i Kairotrakten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.