Robert är andre man på Skansen

Kultur och Nöje Egentligen skulle musikalartisten Robert Rydberg medverkat i Arsenik och gamla spetsar, sommarens pjäs på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.
Publicerad 17 juli 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Robert Rydberg är webbreporter på Allsång på Skansens webbsändning som tar över när tv-programmet är slut. Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Robert Rydberg är webbreporter på Allsång på Skansens webbsändning som tar över när tv-programmet är slut. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Egentligen skulle musikalartisten Robert Rydberg medverkat i Arsenik och gamla spetsar, sommarens pjäs på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Robert är en i klanen Rydberg, gift med Birgitta som är dotter till Eva Rydberg. Men när SVT ringde och erbjöd honom jobbet som webballsångsreporter gick det inte att tacka nej. – Jag är fortfarande på Fredriksdalsteatern i veckorna och tar hand om vår dotter när Birgitta står på scenen. Måndagar och tisdagar är jag i Stockholm och resten av tiden kan jag jobba mycket hemifrån. Det är perfekt på alla sätt och vis. Robert och Måns Zelmerlöw har jobbat tillsammans förr, i musikalen Grease på Nöjesteatern och i musikalen Footloose. När Måns behövde ledigt från Grease för att sjunga i Melodifestivalen var det Robert som gick in i rollen som Danny. – Det var genom Måns jag fick jobbet i webballsången. De letade efter någon och han föreslog mig. Jag fick komma på intervju och på den vägen är det. När webballsången tar vid är artisterna adrenalinstinna efter den direktsända Allsången och Robert Rydberg har inte det lättaste jobbet. – Jag försöker förbereda mig varje vecka, men varje vecka märker jag hur svårt det är. Jag är ju inte precis prio ett på Allsången och artisterna är så uppe i varv att de glömt bort allt vi pratat om innan. Vissa kommer inte ens, säger Robert Rydberg med ett skratt. Han verkar trots allt ta nervpressen med en stor nypa salt. – Jag har magsår efter varje program, men jag kan inte göra så mycket annat än att springa bakom scenen och leta. Jag försöker varje vecka få kontroll över situationen men hittills har det inte gått. I kvällens program kommer Robert Rydberg att för första gången få vara med i tv-rutan, när han får sjunga med i ett svensktoppsmedley tillsammans med  Ann-Louise Hanson, Claes-Göran Hederström, Sara Li, Andreas Weise och Måns Zelmerlöw. Vad blir det bästa i webballsången i kväll då? – Det ska bli tokigare och tokigare för varje vecka. Någon allsång får tittarna som vanligt inte se, det är exklusivt för dem på Skansen, men jag tänker fokusera på att prata med Sara Li.

Yvonne Erlandsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.