Finstämt från Finja

Hässleholm Även om Jörgen Johansson tyckte att en berättarafton på Hovdala låg \"långt utanför\" hans komfortabla zon lyckades Finjabon förmedla just en nära och ombonad känsla till de dryga 200 i publiken.
Hässleholm • Publicerad 18 juli 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Före detta Norra Skåne-medarbetaren
Före detta Norra Skåne-medarbetaren

Även om Jörgen Johansson tyckte att en berättarafton på Hovdala låg "långt utanför" hans komfortabla zon lyckades Finjabon förmedla just en nära och ombonad känsla till de dryga 200 i publiken.

Besökarna fick ta del av personliga glimtar från Johanssons liv – från hur han fick sin första elgitarr utan förstärkare, vilket var ganska värdelöst, till hur han fann sitt nuvarande band, The Dimestore Junkies, och idag rest världen runt för att se 150 konserter med Bruce Springsteen.

Han berättade om konflikten mellan kameran och gitarren – den senare uppskattar den förstnämnda eftersom den drar in pengar, men kameran stjäl å andra sidan tid från musicerandet.

Jörgen Johansson förmedlade också ett par livsvisdomar han fått med sig på vägen från Finja till världen: Ett, gör otäcka saker. Två, var alltid den svagaste länken.– Det är så man utvecklas.

Solen gled bakom molnen samtidigt som tonerna från kärlekslåten "Saturday nights and Sunday mornings" strömmade ut över borggården. Då om inte förr stod det klart att mannen på trappan inte var någon vanlig Finjabo.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.